• 0
  • 1
  • 2
Read more

Institut

Sa više od 40 godina iskustva u edukaciji odraslih osoba tečajevi Elektrostrojarske škole pružaju kvalitetnu obuku iz raznih područja tehničkih znanosti

Predavanja

Vrhusnki predavači ključ su uspjeha.

Nove tehnologije

U korak sa novim tehnologijama...

http://icu.ess.hr/icu/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/800735slide1.jpg http://icu.ess.hr/icu/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/759536slide2.jpg http://icu.ess.hr/icu/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/752972slide3.jpg

Novosti

Natječaj

 Raspisan je natječaj za upis u programe obrazovanja odraslih.

icu_oglas09_141

 
 

NetRiders natjecanje

 

Na CARNet-ovom natjecanju u mrežnim vještinama, pod nazivom NetRiders sudjelovali su i polaznici Cisco akademije Varaždin.

CARNet u suradnji s Cisco Networking Academy od 2008. godine organizira natjecanje u mrežnim vještinama pod nazivom NetRiders Hrvatska.

02.06.2011.-a

Ovogodišnje Netriders natjecanje održano je u četvrtak, 02.06.2011. u Zagrebu, a između 29 natjecatelja iz cijele Hrvatske polaznik Cisco akademije Varaždin, Mihael Brenko, je osvojio izvrsno 3. mjesto te se time plasirao na međunarodno natjecanje na kojem prvih deset natjecatelja osvaja vrijednu nagradu - putovanje u Sjedinjene američke države u sjedište tvrtke Cisco Systems.

Iz Cisco akademije Varaždin koja djeluje u sklopu Instituta cjeloživotnog obrazovanja Elektrostrojarske škole sudjelovali su još i Ivica Bes, koji je zauzeo 15. mjesto i Luka Hrgarek koji je bio 25.

Nastupali su pod mentorstvom Antonija Kućara i Zlatka Kunšteka.

Na samom natjecanju, trebalo je pokazati znanje teorijskog djela s područja CCNA programa obrazovanja u području mrežnih tehnologija, a dio je bio i praktičnog karaktera, koji je sadržavao konfiguriranje mrežne opreme, izrade i testiranja kablova u kratkom vremenskom roku.

Vise o natjecanju http://www.carnet.hr/camt/netriders.

 

_______________________________________________________________________________________

 

 

Stručni skup o primjeni novih tehnologija u proizvodnji

 

skup1Elektrostrojarska škola je sa svojim partnerskim i prijateljskim firmama po drugi puta organizirala stručni skup na kojem su bile prezentirane najnovije tehnologije koje se danas koriste u proizvodnji.

Predavanje o najnovijim načinima programiranja CNC strojeva održao je Matjaž Mlinšek iz tvrtke SIEMENS. CAD/CAM sustav SolidWorks i CAMWorks prikazao je Andrej Levštek iz tvrtke IB-CADDY. Načine za povećanje proizvodnosti prezentirao je Igor Majnarić iz tvrtke ISCAR, a o primjenama najnovijih vrsta sredstava za hlađenje i podmazivanja pri strojnoj obradi govorio je Hrvoje Zidar iz tvrtke ABC maziva.

Nakon predavanja održane su dvije praktične radionice.

skup2

Prva radionica je prikazala programiranje i izradu komada pomoću ShopMill korisničkog sučelja na stroju SPINNER VC560 koji je opremljen upravljačkom napravom SINUMERIK 840D SL dok su na drugoj radionici ljudi koji su došli na skup mogli isprobati rad pomoću SolidWorks-a i CAMWorks-a.

 

Tijekom skupa bili su prezentirani programi koje provodi Institut cjeloživotnog učenja i novih obrazovnih tehnologija a zanimljivi su proizvodnim firmama. Ukoliko ste zainteresirani za stjecanje novih znanja više o programima edukacije možete pronaći na www.icu-vz.com.

Za preuzimanje dodatnih slika kliknite ovdje.